Westfalia.org Community - Powered by vBulletin

Results 1 to 3 of 3

Thread: T-4 Water Sensor

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4

    Default T-4 Water Sensor

    I have a 1995 Eurovan with a Westfalia camper interior. The water level sensor didn't work so I took it to TV repair shop. He fixed the sensor like designed so it closes the circuits at 1ohm, 2ohm, shorted and open. The Central Electronic Display (E153 in the Bentley Manual) doesn't read this. We can get it to read correctly at 600/1200/4000/open.

    As maybe you can tell, I don't know what I'm talking about except that the reads at a completely different resistance scale. Is there a calibration or some way to switch the electronic display? It is possible that a previous owner replaced the sensor.

    Any advice is appreciated,
    Tim

  2. # ADS
    Adsense Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    SE PA
    Posts
    64

    Default

    Take the easy route and track down a working replacement from an online source. Without seeing how the T4 sensor works, there's no way to suggest how to install the needed resistors (the big concern is keeping things watertight). AFAIK, there's no trim control for the level sensor. The idea behind the "gauge" is to show "full; got a lot; got some; got none" and not how many cups of water are in the tank. Either the part works or it doesn't - calibration isn't needed.

  4. #3
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default T 4 Water Sensor

    Does anyone happen to know the thread size for the sensor? I found some 3/8 BSPP and BSPT fittings, but they do not appear to be the correct size. Thanks.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •